Galata Kulesi Müzesi, Galata Kulesi Nerede, Giriş Ücreti

Galata Kulesi müze mi oldu? Galata Kulesi’ne nasıl gidilir, Galata Kulesi nerede, Galata Kulesi’nde yemek, giriş ücreti/fiyatı ne kadardır, manzarası nasıldır vb… bilgileri bulabileceğiniz faydalı bir yazı hazırladık. Galata Kulesi, İstanbul’un görülmesi gereken yerleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Gerek yabancı tursitlerin, gerekse de yerli turistlerin İstanbul’da en çok ilgisini çeken mekanların başında gelmektedir diyebiliriz. Özellikle hafta sonları önünde oluşan uzun kuyruklar ne kadar merak edilen bir yer olduğunun da kanıtıdır.

İstanbul’u ilk kez ziyaret ediyorsanız, Galata Kulesi’nin balkonundan/terasından 360 derece açıyla Haliç’i ve İstanbul Boğazı’nın o eşsiz manzarasını seyretmeden şehirden ayrılmayın ve bir kez daha kıtaların buluştuğu bu şehre aşık olun. Terastayken bol bol fotoğraf çekip o anlarınızı da ölümsüzleştirmeyi unutmayın.

Galata Kulesinin yüksekliği 66,9 metredir. Galata Kulesinn terasına merdivenleri kullanarak veya asansörle ilk 7 katına çıkıp, son iki katı da yürüyerek çıkabilirsiniz. Terasın alt katındaki restoran kapalı mekanda ama balkonuna çıkıp manzarayı daha net görmek isterseniz, soğuk ve rüzgarlı havalarda üzerinize kalın birşeyler almanızı tavsiye ediyoruz. Yazın akşamlaı bile rüzgardan serin olan teras, kışın adeta buz kesmiş gibi oluyor.

İstanbul’da Görülmesi Gereken Yerler – Galata Kulesi

Galata Kulesi 2020 Giriş Ücretleri: Galata Kulesi, Müzekart kapsamı dışında tutulduğunu söylemekte fayda var.

  • Yerli ziyaretçiler için 15 TL
  • Öğrenciler için 7,5 TL
  • Yabancı turistler için 25 TL

Galata Kulesine Nasıl Gidilir?

Karaköy İskelesi’ne veya Eminönü’yü Karaköy’e bağlayan Galata Köprüsü’nden, Galata Kulesi’ni görmemeniz imkansız. Kime sorsanız size yolu tarif edecektir, zaten kahverengi tabelalarda Galata Kulesi’ni gösteren yazıları da göreceksiniz.

Karaköy İskelesi’nin yanında Belediye’nin oto parkı da mevcutdur. Eğer o otopark doluysa katlı otoparkı sorunuz. Katlı otoparkta genel de aracınız için boşyer bulabilirsiniz.

Galata Kulesi’ne, eğer bizim tarif ettiğimiz gibi Karaköy İskeslesi’nden gidecekseniz sizi ilerleyen dakikalarda dik merdivenler karşılayacaktır. Bu merdivenlerden yukarı çıkarken yorulabilirsiniz. Eğer hafta sonu gidiyorsanız zaten bir çok kişinin bu dik merdivenlerden yukarıya doğru yorula yorula tırmandığını veya aşağıya indiğini göreceksiniz. Çoğunlukla da ellerinde fotoğraf makine ve kameralarıyla tursitleri göreceksiniz şaşırmayın.

Taksim İstiklal Caddesi üzerinden geliyorsanız da, Tünel’den önceki sokaktan sola dönüp, sonra da aşağı doğru giden yolu takip etmeniz yeterli olacaktır.

 

Galata Kule Restoran

Galata Kulesi içinde bulunan restoranlar saat 09:00 ve 20:30 arası hizmet veriyor. Restoranına rezervasyon yaptırdıysanız saat 22.00’a kadar ziyaretiniz sürebilir. Dilerseniz sabah kahvesi içebilirsiniz, dilerseniz de özellikle akşam oryantal dansözler, folklor ekipleri ve şarkıcılar eşliğinde yemeklerinizi afiyetle tadabilirsiniz. Restoranında sadece lezzetli Türk ve uluslararası mutfağın tadına bakmakla kalmayıp aynı zamanda boğazın ve şehrin harika manzarasınında zevkine varacaksınız. Gece kulübünde Türk Halk oyunları ve göbek dansını izleyerek geçireceğiniz bir geceyi asla unutamayazaksınız.

 

Önemli Bilgilendirme: 1 Temmuz 2020 ‘de restorasyon çalışmalarına başlandı ve 15 Eylül 2020’de çalışmanın bitmesi hedeflenmiş. Dış cephe onarım çalışmaları için perde çekilen ve iskele kurulan kule, 15 Eylül’de ziyaretçilerine müze olarak açılacakmış. Yani içerisindeki restoran ve mutfak kaldırılacak. Kulenin tüm katları gezilebilir olacak.

Check Also

Büyükçekmece Plajları

Büyükçekmece Plajı

İstanbul, Asya ve Avrupa kıtasının her iki yakasında şehrin iki kıyısı arasında dağılmış 39 belediyeye …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.