Büyükçekmece Plajı

İstanbul, Asya ve Avrupa kıtasının her iki yakasında şehrin iki kıyısı arasında dağılmış 39 belediyeye bölünmüştür. Büyükçekmece, şehrin Avrupa yakasında bağımsız bir belediyedir. Onu yatırım ve istikrar için farklı bir destinasyon ve turizm ve rekreasyon için, iyi bir sıcak nokta haline getiren özellikler. Muhteşem Büyükçekmece plajından ve güzel manzaralı tesislerinden bahsediyoruz.

Büyükçekmece Nerede?

Büyükçekmece, İstanbul’un Avrupa yakasında Marmara Denizi kıyısında yer almaktadır. Doğuda Beylikdüzü ve Esenyurt ile sınır komşusudur, Silivri batıda lüks villaları, kuzeyde Arnavutköy ile ünlüdür.

Büyükçekmece Nerede?
Büyükçekmece Nerede?

Bölge, Marmara denizaltına bağlanan ve ona büyük avantaj sağlayan, kendi adıyla anılan bir göle ev sahipliği yapıyor. İstanbul’da bu bölge genişlerken, tahmini nüfusu 683 bin olan yoğun nüfuslu bir bölge olarak kabul edilmiyor.

Büyükçekmece bölgesi hem güneyde E5 hem kuzeyde E80, İstanbul’un can damarı ve iki ana arteri ile şehir merkezine ve diğer bölgelere bağlayan karayolları açısından zengindir. Karayolları aracılığıyla, İstanbul yeni havalimanı Büyükçekmece’ye sadece 30 dakika uzaklıktadır.

Büyükçekmece Simgeleri

İstanbul’un geri kalanı gibi, Büyükçekmece’de simge yapıları bakımından zengindir. Ancak bölgenin uzun bir sahil şeridine sahip olması onu yaz tatilleri, eğlence gezileri ve turizm için önemli bir alan haline getirmektedir.

Büyükçekmece Sahili
Büyükçekmece Sahili

Bölgedeki ünlü Büyükçekmece Gölü’de ek bir kıyı ortamı, geniş bir su yüzeyi ve nefes kesen göl manzarası ve seçkin gayrimenkul projeleri için verimli bir zemin sunuyor.

Ayrıca bölgede Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü, Han Kurşunlu, Sokullu Mehmet Paşa Camii ve Kanuni Sultan Süleyman Yolu gibi birçok cazibe merkezi bulunmaktadır.

Büyükçekmece Plajları

Büyükçekmece, eğlence ve güzellik tutkunları arasında giderek daha popüler hale gelen, yüzmeye uygun bir dizi plaja sahiptir.

Bu plajların en önemlileri şunlardır:

Büyükçekmece Plajları
Büyükçekmece Mimar Sinan Plajı

1. Büyükçekmece Plajı- Büyükçekmece Sahil

Büyükçekmece Belediyesi’nin doğu ucundaki Atatürk Caddesi’ne yakın, körfez gibi bir konumda Marmara Denizi’ne bakıyor. Mekâna muhteşem bir görünüm kazandırıyor.

2. Büyükçekmece Mimar Sinan Plajı

Büyükçekmece Mimar Sinan Plajı da Büyükçekmece Koyu’nda, E5 karayoluna yakın ve Mimar Sinan Koleji’nin yanında yer almaktadır. Site, manzaraya bakan bir dizi restoran içerir.

3. Büyükçekmece Albatros Plajı

Büyükçekmece Körfezi’nin sağ ucunda, ikinci körfezin ucunun güzel manzarasına sahip güzel bir plaj. Plaj, Albatros bölgesinde yürüyüş yolları ve yüzme alanlarına sahiptir. Sitede ayrıca körfezin doğrudan manzarasına sahip bir dizi restoran ve bir dizi başka eğlence tesisi bulunmaktadır.

Check Also

Çatalca'da Gezilecek Yerler

Çatalca Nerede? Çatalca’da Nereye Gidilir?

Çatalca, yaklaşık 1.291 km’ye ulaşan ve 81.589 kişilik bir nüfusa sahip olan, yüzölçümü bakımından İstanbul’un …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.