Kazdağları Kamp Alanları ve Kamp Ücretleri, Kazdağları Kamp Rehberi

Kazdağ’larında kamp yapılacak yerler ve Kazdağları kamp alanı ücretleri hakkında bilgi dolu yazımızı hazırladık. Kazdağları kamp yapılması gereken yerlerin başlıcaları; Kaz Dağları Milli Parkı, Akaleos Kamp, Hızır Kamp, Endes Kamp Alanı’dır. Türkiye’nin oksijeni en yüksek bölgelerinden biri olan Kaz Dağları, kamp alanları ile şehir hayatından uzaklaşmak ve doğa ile bütünleşmek için harika bir yer. Özellikle doğayı seviyor ve bütün olmak istiyorsanız Kazdağları bunun için biçilmiş bir kaftan.

Antik çağlarda ve mitolojide “İda Dağı” olarak anılan Kaz Dağları, Biga yarımadasının en yüksek bölgesi. Kaz Dağlarının bilinen tarihi ise M.Ö. 2000 dolaylarında başlar. Türkiye’nin Akciğerleri olarak kabul edilen Kazdağları size daha önce hiç görmediğiniz doğa güzellikleri sunuyor. Kamp kültürüne aşına ve bunu seviyorsanız Kazdağları bunun için Türkiye’nin en güzel kamp noktası diyebiliriz. Bu kamp alanlarını sizin için listeledim.

Milli Park Biga Yarımadasının en yüksek dağında bulunuyor. Bu kamp alanında bir tesis veya işletme bulunmuyor. Giriş alanında 1993 yılında Milli Park ilan edilerek koruma altına alındı. Burada herhangi bir bitki yetiştirilmesine toplanmasına, avcılık faaliyetleri yapılması ve ateş yakılması yasak. Kamp yaparken ateş yakmadan kamp yapılmaz diyenlerdenseniz bu alan sizin için çekici olmayabilir. Milli Park’ta sabit bir kamp alanı veya tesis bulunmuyor, bu nedenle bu kamp dağın yamaçlarında kamp kurmak isteyen profesyonel kampçıların tercih ettiği bir bölge olmakta.

Kazdağları Nerede, Nasıl Gidilir?
Kazdağları Manzarası

Kazdağları Milli Park Kamp Ücretleri

  • Şahıs Ücreti 7 TL
  • Bisiklet7 TL
  • Motorsiklet, ATV10 TL
  • Otomobil, Kamyonet, Pickup 21 TL
  • Minibüs63 TL
  • Midibüs105 TL
  • Otobüs189 TL
  • 1 Ünite Çadır Yeri 15 TL

Bu kamp alanında Elektirik, su, mutfak, banyo gibi kamp hizmetleri sunulmamakta.Bu nedenle hazırlıklı gitmekte fayda var.

Kazdağları Kamp Alanları
Kazdağları Kamp Alanları

Akaleos Kamp Alanı

Akaleos Kamp Alanı Zeytinli Deresi’nin hemen kenarına kurulmuş bir kamp alanı. Bu alanı işleyen emekli öğrenmen bir çift. Emeklilik hayatlarını sürdürmek buraya yerleşmişler. Bu nedenle işletme havasından çok bir aile işletmesi gibi. Tesisin en güzel tarafı Zeytinli Deresi’nin kenarını kamp kurabilecek olmanız fakat derenin kenarında çok alan olmaması nedeniyle rezervasyon yaptırmakta fayda var. Biraz daha kişisel alan isteyenler için çadır yerine için bungalov ve taş evlerde konaklama imkanıda sunuyor.

Tesis oldukça temiz, hafta sonları günü birlikçiler nedeniyle epey kalabalık oluyor. Fakat tesisin başarılı yerleşimi mi yoksa alanın huzurlu olmasında mı bilinmez kalabalık çok hissedilmiyor. Zeytinli Dere’sini suyunun güzelliğini görünce hemen yüzmek ve çıkmak istemeyeceksiniz. Derenin suyu nispeten soğuk diyebiliriz.  Kuş sesleri ve derenin gürültüsü ile uyandıktan sonra Kazdağları’nda ayrılmak istemeyeceksiniz.

Akaleos Kamp Alanı İmkanları

  • Ateş yakmak için tesiste alanlar mevcut.
  • Tesis ‘in içinde restoran alanı da bulunuyor. Fiyatlar oldukça makul.
  • İsteyenler kendi yemeklerini kendileri de yapabilir. Dışarıdan yiyecek & içecek getirmek serbest.
  • Doğal kaynak suyunun bütün tesiste olması nedeniyle su akan her yerden su içebilirsiniz. Oldukça lezzetli bir su olduğunu söyleyebilirim.
  • Güneş enerjisi kullanarak elektrik üretiyorlar fakat odalarda veya çadır alanlarında bu imkandan yararlanamıyorsunuz. Şarj istasyonları var elektronik aletlerinizi bu alanlarda şarj edebilirsiniz.
  • Buzdolabı imkanı var. Fakat koca tesiste sadece 2 adet buzdolabı mevcut.
  • Bu alanda telefon veya internet çekmiyor. En güzel kısmı bu sanırım.
  • Güneşlenmek için de iskelenin hemen önünde şezlonglar mevcut.
  • Çadırda kalmak yerine  ağaç evlerde de kalabilirsiniz.
    • Kamp alanında çadır konaklaması gecelik kişi başı 70 TL.(Kamp alanı çok büyük olmaması nedeniyle çadır yerleri sınırlı rezervasyon yaptırmak gerekiyor)
    • Taş evler ve Bungalov konaklama gecelik kişi başı 140 TL.

Hızır Kamp Alanı

Hızır Kampı’n içinde akan Zeytinli Çayı’nın serin suyunda yüzmek isteyenler ve doğada yürüyüş yapmak isteyenler için harika bir yer diyebilirim. Kamp alanı içinde çokça etkinlik alanı mevcut. Hızır kamp 4 mevsim müşterilerini Yoga ve Meditasyon etkinlikleri sunuyor. Yazın olduğu kadar kış aylarında da Hızır Kampta etkinlikler görmek mümkün. Bu nedenle Hızır Kamp, Yoga ve Meditasyon severlerin en çok tercih ettiği yer diyebiliriz.

Hızır Kamp Alanı
Hızır Kamp Alanı

Kamp alanında üç değişik konaklama seçeneği var; içinde banyosu olan az sayıdaki taş ve ahşap evler, hijyenik duş ve tuvaletlerin  ortak kullanımda olduğu ağaç evler ve kendi çadırınızı da götürebilirsiniz. Kamp alanında çadır temin edilmemektedir ve çadır kurma alanları sınırlı sayıdadır. Rezervasyon yaptırmanız çok önemli. Kişi başı gecelik konaklama fiyatlarına sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahildir.
Kamp alanında sadece nakit ödeme geçerlidir. Kamp Alanında rezervasyonsuz misafir kabul edilmiyor.

  • Kendi Çadırınızlar Konaklama Ücreti: 175 TL
  • Ağaç Evler:2 kişilik ve 3 kişilik ağaç evlerde mevcut. Konaklama Ücreti: 235 TL
  • Taş ve Ahşap Evler:Banyo ve tuvaletin oda içinde olduğu taş ve ahşap evler dört mevsim kullanılıyor. 325 TL

Endes Kamp Alanı

Endes Kamp Alanı, Burası yoga ve meditasyona yapan insanların uğrak kamp alanı diyebiliriz. Yoga ve meditasyon evlerinin bulunduğu bu kamp alanında su ve kuş sesleri eşliğinde huzura erebilirsiniz. Tesisin içerisinden su geçmektedir tıpkı yukarıda ki bütün tesisler gibi . Kamp alanın içinden geçen derenin kenarında uyanmak ve vakit geçirmek oldukça keyifli. Hemen aşağıda akan ırmağın suyunun sesini ve görüntüsüyle kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Bu tesis tam anlamıyla doğanın tam ortasında.

Endes Kamp Alanı
Endes Kamp Alanı

Doğayı yürüyerek keşfetmek isteyen misafirleri için 6 km yürüyüş parkuru olan bu kampta aynı zamanda, bu yürüyüş parkurunda küçük dereler ve akarsular ile karşılaşıyorsunuz bu nedenle yanında mayo ve havlunuzu almanızı tavsiye ederim.

Tesiste konaklamalar yarım pansiyon. Sabah ve akşam yemekleri açık büfe olarak verilmektedir. Yemekler gayet lezzetli gerçekten. Pandemi döneminde de açık büfe olarak vermekteler, tabağınızı orda ki görevli insanlar dolduruyor.

  • Kendi Çadırınızlar Konaklama Ücreti: 85 TL
  • Ahşap Evler: 185 TL

Kazdağlarına Nasıl Gidilir?

İstanbul’dan 507 km uzaklıkta yer alan Kaz Dağları’na, feribot ile iki saat süren deniz yolculuğun sonunda karayoluna bağlanarak 1 saate ulaşabilirsiniz.

Sizin de Kazdağları ile ilgili paylaşmak istediğiniz görüşleriniz varsa lütfen yorum kısmından tüm ziyaretçilerimizle paylaşınız. 🙂

Check Also

En İyi Seyahat Rezervasyon Siteleri

En İyi Seyahat Rezervasyon Siteleri

Bu listedeki web siteleri, uçuş toplayıcılardan hotel ve otel rezervasyon sitelerine kadar, seyahatlerinizi planlamayı ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.